Pui in aluat


Reteta de la Margareta Cismasiu

Afara e frig si ploua si ce altceva puteam sa fac decat sa dau drumul la cuptor si sa-mi rasfat familia cu bucate alese.Si pentru ca sunt bucate alese,am facut un pui in aluat.E un mod minunat de a gati puiul deoarece carnea se inabusa in interiorul aluatului si devine deosebit de frageda.Pe langa asta,ierburile si aromele ii dau o savoare deosebita.
Se pot folosi pui tineri,de casa sau un pui grill de la supermarket.
Se face un aluat din faina,sare,drojdie,ulei,apa calduta.Cantitatile difera in functie de marimea puiului.Se lasa aluatul la dospit,la loc cald,pana isi dubleaza volumul.
Se face un sos din ulei de masline,sare,piper,cimbru,salvie,coaja de lamaie data pe razatoare,usturoi pisat.Se unge puiul pe interior si pe exterior cu acest sos.
Aluatul dospit se intinde in foaie groasa de 0,5 mm.In cavitatea puiului se pune o jumatate de lamaie sau de mar.Se inveleste puiul cu foaia de aluat si se lasa sa mai stea 15 min,dupa care se da la cuptor.
Timpul de coacere difera in functie de marimea puiului.Se calculeaza o ora la un kg.
Rezulta un aluat de paine care va mentine aburul in interior,fragezind puiul din mijlocul sau.
Cand e gata se scoate din cuptor,se unge deasupra cu un pic de apa si se lasa sa se racoreasca.Se taie painea impreuna cu puiul,eliberand astfel o aroma minunata.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu