Tort de ciocolata


Reteta de la Rita Ilies

Ingrediente pentru un blat ( diagonala 24 cm ):
3 ouă întregi
100 g zahăr
90 g făină
15 g unt
o lingură cu lapte
o lingură cu pudră de cacao
Ingrediente pentru cremă:
5 ouă
650 g unt gras la temperatura camerei ( 82% )
300 g zahăr
30 g cacao
300 g ciocolată cu conținut mare de cacao
Pentru a prepara primul blat ( vom avea nevoie de 3 în total ), în primă fază, vom mixa ouăle întregi împreună cu zahărul, pe bain marie.
Când am obținut o spumă densă și călduță, luăm vasul de pe bain marie. Adăugăm făina și cacaoa în ploaie.
Ca și la blatul obișnuit, vom folosi o spatulă pentru a încorpora făina. Topim untul împreună cu laptele, apoi turnăm peste compoziția blatului și încorporăm ușor.

După ce am tapetat tava cu hârtie de copt, punem compoziția și-o dăm la cuptor timp de aproximativ 20 de minute, la 160 de grade. Cuptorul trebuie să fie încins.
Blatul copt îl scoatem între două foi de copt și îl lăsăm să se răcească pe un grătar.
La fel vom proceda cu celelalte două blaturi.

Pentru a pregăti crema, vom omogeniza ouăle întregi, zahărul și cacaoa într-un vas rezistent pe care-l vom pune pe bain marie. Vom amesteca continuu până când compoziția se va îngroșa. Luăm vasul de pe bain marie și adăugăm ciocolata amestecând pentru a o încorpora. Lăsăm compoziția să se răcească.
Într-un alt vas omogenizăm untul, adăugăm compoziția de ciocolată și mixăm pentru a obține o cremă fină și irezistibilă. :)
Împărțim crema în 3 părți, lăsând o cantitate mai mare pentru decor. Însiropăm primul blat, apoi punem primul strat de cremă de ciocolată.
Așezăm al doilea blat, însiropăm, punem al doilea strat de cremă și încheiem cu cel de-al treilea blat.
Decorul vă aparține. Eu am îmbrăcat tortul în cremă de ciocolată și l-am înnobilat cu bomboane cu cocos și alune de pădure.
Vă doresc spor la treabă și poftă bună! :)

Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul eCulinary Rainbows

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu