Prajitura cu gem de prune


Reteta de la Camelia Bizadea 
2 oua
un praf de sare
2 pliculete zahar vanilat
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
14 linguri faina
1 lingura praf de copt
gem de prune

Mai intai incalziti cuptorul la 180 gr.
Amestecati cele doua oua cu sarea ,apoi cu un mixer
bateti-le bine cu zaharul ,adaugat putin cate putin.
Cand nu se mai simt granulele de zahar,adaugati uleiul
treptat si amestecati.
Adaugam si laptele,putin cate putin ,alternand cu faina
pe care am amestecat-o cu praful de copt .
Intr-o clasica tava de yena , punem hartie de copt ,peste care
rasturnam jumatate din cantitatea obtinuta.
Nivelam frumos si dam pentru 10 min la cuptor.
Dupa cele 10 min ,scoatem tava din cuptor,punem gemul,
sa fie cam de 1 cm grosime.

(eu am folosit gem de prune) ,dar puteti folosi mere calite,dovleac calit
sau branza .
Punem deasupra cealalta jumatate de compozitie ,nivelam frumos
si dam la cuptor pentru inca 20-25 min.
Lasati sa se raceasca bine,pudrati cu zahar pudra (sau nu )si portionati .

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu