Prajitura in dungi


Reteta de la Didi- Food design
TAVA mea: 25X30 cm (merge si in 23x35)

1 lg=1 lingura
1 lgr= 1 lingurita
INGREDIENTE
BLAT MAC
1ou
5 lg zahar
150 ml smantana
5 lg faina
1 lingurita praf de copt
5 lg mac

BLAT CACAO
1 ou
5 lg zahar
150 ml smantana
4 lg faina
1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie
2 lg cu varf de cacao (3 daca este decolorata)

BLAT NUCA
1 ou
5 lg zahar
150 ml smantana
5 lg faina
1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie
5 lg nuci macinate

CREMA
400 ml lapte
4 lg gris
170 g ... pana la 200g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
200 g unt gras

GLAZURA
150 g ciocolata cu lapte (+ 50 alba daca vrei sa desenezi dungi albe pe deasupra)
1 lg unt
2 lg lapte

PREPARARE
1. Pregateste tava 25x30cm si 3 foi de hartie de copt pe masura, cu marginile ridicate. Ca sa stea, indoaie pe conturul muchiilor interioare si pliaza apasand pe ele.
2. Toate cele 3 blaturi se coc in acelasi mod si se scot pe un gratar la racit, cu tot cu hartie:
BLAT MAC
1. Intr-un castron cu margini inalte mixaezi spuma oul cu zaharul.
2. Adaugi smantana.
3. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.
4. Amesteci faina cu macul si adaugi.
5. Torni in tava (protejata de hartie). Ajuta mult daca ai o paleta triunghiulara cu talpa plata cu care servesti feliile de tort cu care sa nivelezi.
BLAT CACAO
1. Intr-un castron cu margini inalte mixaezi spuma oul cu zaharul.
2. Adaugi smantana.
3. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.
4. Amesteci faina cu cacao si adaugi.
5. Torni in tava (protejata de hartie). Nivelezi
BLAT NUCA
1. Intr-un castron cu margini inalte mixaezi spuma oul cu zaharul.
2. Adaugi smantana.
3. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.
4. Amesteci faina cu nuca si adaugi.
5. Torni in tava (protejata de hartie). Nivelezi.
CREMA
1. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund gros.
2. Toarna in ploaie grisul peste el, amestecand pana se ingroasa. Lasa amestecul sa se raceasca.
3. Mixeaza untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
4. Adauga peste el adaugam din grisul racit, lingura cu lingura.
ASAMBLARE
Scoti hartia de la cate un blat, pe masura ce il asamblezi.
In ordinea de la baza in sus:
Blat mac
1/2 crema
Blat cacao
1/2 crema
Blat nuca
GLAZUREZI - cele 3 ingrediente le topesti intr-o craticioara la bain marie (pui ciocolata rasa / maruntata bine, merge repede fara ca sa se arda), pe foc mic. Eu am desenat si dungi albe din ciocolata alba topita la bain-marie (pe abur).
Lasa prajitura la frigider pentru circa 3 ore, apoi poti taia si servi.
Sa va fie de folos!

Mai multe retete delicioase de la Didi gasiti pe blogul ei Food design

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu