Chec umed cu coacaze si ciocolata


Reteta de la Rita Ilies

Recunosc! Nu sunt cel mai mare fan al checurilor pentru că nu-mi plac prăjiturile seci, dar acest chec este minunat. Este umed dar și pufos, are o aromă plăcută de anason și este plin de coacăze. Unde mai pui că este acoperit cu un strat generos de ciocolată...
Se prepară rapid și se consumă la fel de repede. :) Nu e nici multă muncă cu el, deci e perfect!

Ingrediente:
200 g făină
150 g zahăr
100 g unt
125 ml lapte călduț
două ouă
300 g coacăze ( eu am folosit coacăze roșii și negre din congelator pe care le-am dezghețat și le-am strecurat )
50 g portocale confiate
o linguriță cu pudră de anason
o jumătate de linguriță cu praf de copt
o jumătate de linguriță cu bicarbonat
un praf de sare
un plic cu zahăr vanilat

Mixăm untul moale împreună cu zahărul și adăugăm ouăle treptat. Apoi adăugăm zahărul vanilat, praful de sare și pudra de anason.
În continuare adăugăm jumătate din cantitatea de făină, mixăm, după care adăugăm jumătate din cantitatea de lapte călduț.
Omogenizăm, apoi adăugăm restul de făină, praful de copt și bicarbonatul, apoi restul de lapte și mixăm crescând treptat viteza.
Eu am folosit o tavă rotundă pentru checuri pe care am uns-o cu unt din abundență. Dacă folosiți o tavă dreptunghiulară puteți s-o tapetați cu hârtie de copt.
Turnați în tavă jumătate din compoziție, apoi jumătate din cantitatea de coacăze și portocale confiate, apoi cealaltă jumătate din compoziție și restul de fructe.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți checul timp de 50 de minute - o oră la 180 de grade. Faceți testul cu scobitoarea.
Lăsați checul să se răcească în tavă, iar între timp pregătiți ganache-ul de ciocolată din 70 de grame ciocolată cu un conținut mare de cacao și 50 ml smântână lichidă. Le omogenizați pe bain-marie apoi adăugați o linguriță cu unt și amestecați încă puțin pentru a-l încorpora. Scoateți checul din tavă și ornați.
Noi n-am așteptat ca să se răcească prea bine, pentru că suntem pofticioși, nu alta. :)

Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul eCulinary Rainbows

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu