Tort cu crema de vanilie si caramel cu nuca


]Reteta de la Andreea Denisa

BLAT:
5 oua
un praf de sare
2 linguri ulei
5 linguri zahar
5 linguri faina
5 gr praf de copt cu sofran Dr.Oetker

CREMA :
500 ml lapte
5 linguri zahar
4 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
esenta de vanilie
200 ml frisca lichida

CARAMEL:
8 linguri zahar
150 ml frisca lichida
50 gr unt
100 gr miez de nuca
50 gr nuca de cocos
esenta de rom

SIROP:
150 ml apa
1 lingura zahar
esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile se mixeaza cu praful de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei, mixam , iar la final faina amestecata cu praful de copt, omogenizam cu o spatula. Punem compozitia in tava rotunda cu diametrul de 16cm si coacem in cuptorul preincalzit la foc mediu 40-45 min. Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Crema: 400 ml lapte punem la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul il dizolvam cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit si cand este rece amestecam cu frisca batuta.
Caramel: Zaharul se pune la caramelizat , cand este gata se ia de pe foc si se amesteca cu frisca lichida, se pune din nou pe foc pana se topeste , se adauga untul si se fierbe pana ajunge la consistenta dorita . Adaugam miezul de nuca, esenta de rom si nuca de cocos , mai lasam un clocot si lasam la racit.
Sirop: Dizolvam zaharul in apa si adaugam esenta de vanilie.
ASAMBLARE
Taiem blatul in 5 (4 taieturi). Crema de vanilie o impartim in asa fel sa ne ajunga si sa imbracam tortul. Insiropam o parte din blat , punem crema caramel, crema de vanilie, blat si tot asa pana terminam , la final imbracam tortul in crema de vanilie.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu