Blat:
- 230g fainade grau
- 150 g zahar
- 45 g cacao
- 350 ml apa
- 60 ml ulei
- 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
- 1 lgt otet
Crema de banane (pt. interior):
- 4 banane (450 g dupa ce au fost decojite)
- 300 g ciocolata de post
- 1 lgt ulei de palmier/floarea soarelui
- 1 lg zahar
- 2 lg apa
- 1 lgt scortisoara pudra
Crema exterior:
- 1 banana (110 g decojita)
- 70 g ciocolata de post
Decor:
- 30 g ciocolata de post
- 1 lgt ulei de palmier/floarea soarelui
- 1 lgt miere/glucoza lichida
Pentru insiropat:
- 20ml sirop de citrice
- 60 ml apa
Cum procedezi:
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.
2. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, adauga apa cu uleiul si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel.
3. Toarna compozitia intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de
copt si introdu in cuptor pentru 40 de minute pe treapta de incalzire
superioara si inferioara, sau pana cand trece testul scobitorii.
4. Dupa ce s-a copt il scoti, il lasi sa se raceasca complet apoi il feliezi.
Crema de banane (pt interior):
1. Pune bananele decojite impreuna cu zaharul si cu apa intr-o cratita
pe foc potrivit pentru 2-3 minute cu capac deasupra. Scoate bananele cu o
furculita si pune-le intr-un blender.
2. Pui ciocolata rupta in bucati impreuna cu uleiul intr-un vas pe
bain-marie si o topesti, apoi o torni peste bananele pasate, adaugi
scortisoara si mixezi bine.
Asamblare:
Pune o felie de tort pe un platou intr-un inel reglabil pentru
torturi, o insiropezi, pui jumatate din crema de banane, a doua felie de
blat, o insiropezi si pe aceasta, restul de crema de banane si ultima
felie de blat pe care o vei insiropa. Introduci tortul in frigider
minumum 4 ore.
Pentru crema de banane (crema exterior) cu care vei imbraca
tortul pasezi banana, topesti ciocolata pe bain marie si le amesteci.
Scoti apoi tortul din frigider, dai deoparte inelul si imbraci tortul
in crema apoi il introduci din nou in frigider pentru 10 minute timp in
care pregatesti ciocolata pentru decor.
Pentru decor pui ciocolata rupta in bucati impreuna cu uleiul si cu
mierea la bain- marie, Amesteci pana la omogenizare. Scoti tortul de la
frigider, pui deasupra ciocolata topita si introduci in frigider pana in
momentul servirii.
Pentru decor am mai folosit batoane de scortisoara si felii de banana stropite cu zeama de lamaie.
Nota: Crema pentru exterior capata elasticitate datorita
faptului ca banana nu este gatita. Daca vreti o crema fina, care sa se
intinda perfect recomand sa gatiti banana 1-2 minute impreuna cu o lgt
zahar si una de apa intr-o cratita pe foc mediu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu