Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)


Reteta de la Alina Vicu   

Fursecuri:
450 g faina de grau
200 ml apa calda
150 g zahar
60 g ulei de palmier (topit)
coaja de la o portocala
1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
1 lgt zeama lamaie

Glazura:
100 g ciocolata amaruie
1 lgt ulei (de palmier am folosit eu)
1 lgt miere/glucoza lichida

50g migdale maruntite

Cum procedezi:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Dizolva zaharul in apa calda, adauga uleiul si coaja de portocala si amesteca bine.

3. Pune faina intr-un vas, toarna lichidul de la pasul anterior, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteca cu o lingura pana cand obtii un aluat lipicios.

4. Tapetezi o tava cu hartie de copt.
5. Pui compozitia intr-un pos cu dui simplu, mare, si spritezi dupa preferinta (eu am facut si rotunde si alungite). Dupa fiecare fursec format te vei ajuta de un foarfec sa tai aluatul (fiindca e lipicios) de langa dui.
6. Introdu tava in cuptor pentru 10-15 minute (depinde de cuptor). Cand sunt gata scoti fursecurile si le lasi sa se racoreasca inainte de a le glazura.
7. Prepara glazura topind la bain-marie ciocolata rupta in bucati amestecata cu ulei si cu miere.
8. Da fursecurile prin glazura de ciocolata, apoi presara deasupra migdale macinate.

S-aveti pofta!

Nota: in locul apei poti folosi suc proaspat de portocala.;)
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu