Afinata 2


Reteta de la Margareta Cismasiu

 Demult trebuia sa postez reteta asta,dar am sarit-o mereu. Acum i-a venit si ei randul,vorba aia:"Mai bine mai tarziu decat deloc".
Este o bautura foarte aromata,dulce,inselatoare as spune.Inselatoare pentru ca gustul si aroma sa taie gustul alcoolului astfel ca nu i se simte taria pana dupa ce o bei.Gustul de afine e minunat,asa ca nu poti rata o asemenea bautura.

Ingrediente:
2kg afine,750 gr zahar,alcool dublu rafinat cat sa cuprinda fructele

Mod de preparare:
Intr-un borcan se pune un rand de afine,unul de zahar,tot asa pana se termina afinele si zaharul.Se lasa sa stea cateva zile pana se topeste tot zaharul. Din cand in cand se scutura borcanul.Dupa ce zaharul e topit si afinele au lasat siropul,se adaug alcoolul.Se poate adauga rachiu sau tuica in loc de alcool dublu rafinat.Cantitatea de alcool difera in functie de cat de tare vreti sa fie afinata,dar lichidul trebuie sa cuprinda fructele.Daca e prea tare,se poate face un sirop de zahar si se toarna peste bautura.Se lasa sa stea astfel cateva spatamani.Cu cat sta mai mult,cu atat e mai aromata afinata.Dupa acest timp se strecoara si se poate servi.
Afinele se pot folosi la prajituri.

  Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu