Pui Kiev


Reteta de la Margareta Cismasiu

Este un preparat foarte discutat,datorita numelui sau.Unii spun ca dateaza de pe vremea tarilor Rusiei,altii,mai recent.Este un preparat care aduce mult cu celebrul Cordon Bleu.Este un preparat simplu,desi multi il numesc apogeul bucatariei ucrainiene. Desi este considerat un preparat ucrainian datorita numelui sau,istoricul alimentar rus William Pokhlebkin a sustinut ca Puiul Kiev a fost inventat intr-un club din Sankt Petersburg la inceputul sec.XX ca Novo-Mihailovski cotlet.Ulterior a fost redenumit Pui Kiev de un restaurant sovietic.

Ingrediente:
500 gr piept de pui,100gr unt,2-3 catai de usturoi,marar verde,patrunjel verde,sare,piper,2oua,faina,pesmet,ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Usturoiul se curata si se zdrobeste,mararul si patrunjelul se toaca marunt.Se amesteca totul cu untul apoi se codimenteaza cu sare si piper.Untul se face sul,se pune intr-o folie alimentara si se da la frigider.
Pieptul de pui se taie in bucati mari.La fiecare bucata se cresteaza un buzunar.Taietura se face mai sus de jumatatea bucatii de carne si nu foarte mare,sa nu ajunga la capete ca sa nu curga untul.Buzunarul format se umple cu untul aromat.Cine doreste,poate sa prinda partea taiata cu o scobitoare sa nu iasa untul.
Fiecare bucata de carne se da prin faina,ou batut,pesmet apoi se prajesc in ulei incins.Eu am pus in pesmet un pic de susan.Se tin cateva minute pe fiecare parte apoi se dau la cuptor pentru inca 15-20 min.
Cine doreste,inainte de a baga carnea la cuptor,poate s-o presare cu cascaval ras.
Se serveste cald,cu garnitura de legume.

  Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu