Pâinici Laugenbrot



Reteta de la Rita Ilies

Ingrediente:
1 kg de făină tip 000
500 ml apă călduță
50 ml ulei de porumb călduț
30 g drojdie proaspătă
sare după gust ( cam o lingură plină )

Amestecați făina cernută cu sarea. Adăugați apa călduță lăsând o cantitate mică pentru a dizolva drojdia. Adăugați uleiul călduț și apoi drojdia dizolvată și frământați până când veți obține un aluat elastic. Lăsați la dospit cât considerați necesar, cam o oră ( eu folosesc vas Tupperwere pentru aluaturi și știu că aluatul a dospit când sare capacul ). Așa arată aluatul meu dospit.
Împărțiți aluatul și formați mici chifle de dimensiuni egale ( eu le-am făcut mai măricele și mi-au ieșit 10 ). Crestați-le ușor cu un cuțit foarte ascuțit.
Într-o crăticioară puneți la fiert cam un litru de apă cu 2-3 linguri cu bicarbonat și puțină sare. Când începe să fiarbă opăriți fiecare chiflă câteva secunde pe ambele părți.
Scoateți chiflele cu ajutorul unei spatule direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Presărați pe fiecare chiflă proaspăt scoasă din apă semințe de tot felul ( eu am folosit chimen negru, susan, mac, semințe de dovleac și de floarea soarelui ).

Le coaceți în cuptorul preîncălzit cam 20 de minute la 165-170 de grade. Sunt minunate pentru pachețelele copiilor când merg la școală, sau chiar consumate ca atare. Noi le-am servit fierbinți cu unt moale și lapte. Au fost delicioase! :)

Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul eCulinary Rainbows

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu