Salata cu ghebe


Reteta de la Roxana Ciobanu
Ingrediente:

1,5 kg ghebe (de preferat este sa folositi din alea micute, sunt mai aspectoase)
4 gogosari mari
3 cepe
2 morcovi potriviti
2 cani cu apa
1 cana otet
4 linguri zahar
1 lingura sare mare
100 ml ulei
boabe de piper
2-3 foi de dafin

Mod de preparare:
Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr).
Curatam ghebele, le spalam in multe ape, apoi le punem la fiert pentru 15-20 de minute. Cand sunt gata le scurgem de apa.
Ceapa o curatam, o taiem pestisor, gogosarii ii curatam de seminte si ii taiem fasii subtiri si mici.
Decojim morcovul si il dam pe razatoarea mare.
Intr-o oala punem apa, otetul, uleiul, zaharul, sarea, boabe de piper si foile de dafin rupte bucatele.
Transferam totul pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam ceapa.
O lasam sa fiarba 3-4 minute, apoi punem morcovul si gogosarul pentru alte 3-4 minute.

Incorporam buretii, amestecam si lasam totul sa fiarba cam 5 minute.
Oprim focul cand este gata.
Punem salata fierbinte in borcane si zeama ca sa o acopere.
Infiletam capacele, invelim borcanele intr-o patura si le lasam pana a doua zi acolo, cand le ducem la rece.
Pofta buna!O bunatate pentru iarna!
Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu