Prajitura cu zmeura, fara zahar

Reteta de la Alina Vicu   
Blat:
2 oua foarte mari (XL)
40g indulcitor natural ( Green Sugar am folosit eu)
70 g faina integrala de grau
10 g cacao(11% grasime)
1 varf cutit bicarbonat de amoniu
1 varf cutit bicarbonat de sodiu
1/2 lgt zeama lamaie/4 picaturi otet
Crema de zmeura:
200 g zmeura
40 g indulcitor natural (Green Sugar)

1/2 lgt zeama lamaie/2 picaturi otet
100 g smantana lichida (30% grasime)

Pentru asamblat:
100 g smantana lichida
4.5 g indulcitor Green Sugar
180 g zmeura

Cum procedezi:
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Pune ouale intr-un vas impreuna cu indulcitorul si mixeaza pana cand la suprafata se formeaza spuma.
3. Adauga peste ouale batute faina, cacaoa si bicarbonatul (de amoniu si de sodiu) stins cu zeama de lamaie/otet, si mixeaza pana la inglobarea totala a ingredientelor.
4. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10 minute.
5. Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet, apoi taie marginile si portioneaza-l in dreptungiuri de 7 x 4cm.
Crema de zmeura:
1. Pune zmeura intr-un vas impreuna cu indulcitorul si zeama de lamaie, la foc mic. Lasa pe foc pana cand scade lichidul (~ 8min) si obtii o compozitie groasa. Dupa ce s-a ingrosat lasa sa se raceasca complet (eu grabesc procesul de racire punand vasul cu zmeura intr-un alt vas in care am pus apa rece).

2. Mixeaza smantana lichida pana cand capata volum si consistenta, apoi inglobeaza in ea zmeura.


Asamblare:
1. Pune pe fiecare dreptunghi cate 2 lingurite de crema de zmeura.
2. Pe 6 dreptunghiuri pune cate 6 bucati de zmeura, apoi pune celelalte dreptunghiuri deasupra.
3. Mixeaza smantana lichida cu indulcitorul (4.5 g) pana capata volum si consistenta.
4. Pune frisca intr-un pos cu varf stelat si orneaza fiecare prajiturica, apoi pune cate o zmeura pe fiecare mot de frisca.

S-aveti pofta!
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu