Ingrediente:
- 1280 g branza dulce de vaci
- 200 g smantana (20% grasime)
- 170 g zahar
- 2 oua (de tara am folosit eu)
- 3 lg faina
- 100 g ciocolata amaruie
- 2 picaturi esenta de pepene galben
Glazura:
- 200 g ciocolata amaruie
- 200 g smantana lichida
- fulgi de migdale
- 50 g ciocolata
Cum procedezi:
1. Pune branza de vaci intr-un bol impreuna cu ouale si mixeaza cu
ajutorul unui mixer vertical pana la inglobarea totala a acestora.
Adauga smantana, esenta de pepene si mixeaza bine.
2. Cerne faina in compozitie si omogenizeaza cu ajutorul mixerului.
3. Adauga ciocolata maruntita in compozitie si inglobeaz-o cu ajutorul unei spatule/linguri.
4. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de
copt, si introdu in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade Celsius
pentru 1h si 20 min.
5. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet inainte de a-l glazura.
Glazura si asamblare:
1. Intr-o cratita cu fund dublu pune 200 g ciocolata rupta in bucati
impreuna cu 150g smantana lichida, la foc mic. Amesteca bine, opreste
focul si adauga restul de smantana lichida in compozitie si omogenizeaza
cu o spatula.
2. Pune cheesecake-ul pe un gratar, iar sub gratar pune un platou (in
care sa se scurga ciocolata) si toarna glazura deasupra prajiturii. Muta
apoi cheesecake-ul pe un platou si
decoreaza-l cu fulgi de migdale si carlionti de ciocolata.
Enjoy!
Nota: - in locul esentei de pepene poti utiliza orice alta aroma iti este pe plac.
- poti folosi ciocolata cu lapte, in cazul in care cea amaruie nu-ti e pe plac.
- carliontii de ciocolata ii obtii razuind ciocolata (lasata la temperatura camerei) cu un curatator de legume.
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala
Nu are blat din biscuiti?
RăspundețiȘtergere