Reteta de la Dana Szocs
Am folosit:
4 bucati piept de porc cu os
sos soia,
boia,curry,
1 lingurita 5 spices
lichior de portocale cu scortisoara
usturoi,iaurt
cuscus,ulei de masline,sare
Am pus pieptul de porc la marinat inca de ieri dimineata in sos soia,lichior de portocale cu scortisoara,boia, 5 spices si un praf de curry,l-am lasat la frigider peste noapte si asta s-a simtit in consistenta lui care a fost extrem de frageda si s-a si gatit repede.
Astazi,am incins cuptorul si am asezat bucatile de carne intr-o tava,impreuna cu marinata in care au stat peste noapte si le-am dat la cuptor la foc foarte mic pentru aproximativ o ora.Dupa ce bucatile de carne s-au patruns bine,am mai turnat peste ele putin lichior de portocale cu scortisoara,si un mujdei facut cu usturoi,ulei de masline,iaurt si sare,si am bagat iarasi tava la cuptor la foc iute pentru inca 10-15 minute,pana cand bucatile s-au caramelizat frumos.
Ca si garnitura,am ales sa fac un cuscus,simplu,inmuiat in apa clocotita cu sare si apoi asezonat cu ulei de masline si putin busuioc…simplu,aromat si foarte gustos.
Pofta mare!Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu