Dulceata de ardei iuti

Reteta de la Margareta Cismasiu
Este o reteta exotica, cu care veti impresiona orice musafir. Servita alaturi de o friptura, carne fiarta, gratare, omleta va inlocui cu succes orice sos sau ketchup. Combinatia dulce-acru-iute fac din aceasta dulceata o garnitura perfecta.

Ingrediente:
600gr ardei iuti rosii, 400 gr ardei capia sau gogosari, 1l otet, 1kg zahar.

Mod de pregatire:
Ardeii se spala, se usuca, apoi li se scot samburii si nervurile. Este o operatie mai migaloasa, dar merita efortul, avand in vedere rezultatul final. In timpul curatarii purtati manusi pentru a evita usturimea degetelor provocata de ardeii iuti. Dupa curatare, ardeii se taie fasii mici.
Intr-un vas se fierbe otetul cu zaharul. E recomandat ca bucataria sa fie aerisita bine deoarece aburii rezultati in urma fierberii otetului pot fi inecaciosi. Se fierbe aproximativ 30 min, pana rezulta un sirop. Se adauga ardeii si se lasa sa fiarba in continuare pana dulceata e legata. Pentru a verifica daca dulceata este legata, se afunda o lingurita in siropul de dulceata. Cand se scoate,de pe aceasta nu trebuie sa cada mai mult de trei picaturi ferme de sirop.
Dulceata fierbinte se pune in borcane sterilizate,care se inchid ermetic. Se pun in paturi pana se racesc complet, apoi se depoziteaza in camara.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu