Reteta de la Simona si Radu
Supa crema de ardei copti este una dintre cele mai savuroase supe incercate pana acum. Este un must have al fiecarui sezon vara - toamna :).
Ingrediente:
• 5-7 ardei capia
• 1 ardei iute (facultativ)
• 1 ceapa
• 2 catei de usturoi
• 2 morcovi
• 1 pastarnac
• 1 radacina telina mica
• 100 ml smantana lichida
• ulei de masline
• pentru garnisit: crutoane, parmezan etc.
Ardeii se coc uniform pe toate partile, dupa care se sareaza si se tin aproximativ un sfert de ora acoperiti, astfel curatandu-se mai usor. Se curata atat de pielita, cat si de samburi.
Noi am folosit un mix de ardei capia si ardei gras (cam ce am avut prin frigider), plus un ardei iute. Daca puneti ardeiul iute, ar fi bine totusi sa va asigurati ca nici unul dintre ceilalti ardei nu este iute. Altfel, ati putea pati ca noi, cand prima supa de ardei copt pe care am facut-o fost atat de iute, incat nu s-a putut manca. Dar am reciclat-o... am congelat-o in tavita pentru cuburi de gheata, iar fiecare cub a asezonat cate o mancare la un moment dat. A win - win situation after all :).
In timp ce se coc ardeii, putem pregati supa de baza. Se toaca ceapa, iar radacinoasele se taie cuburi. Sunt doua variante. Prima ar fi sa calim usor ceapa in ulei de masline, impreuna cu radacinoasele, si de abia dupa aceea sa adaugam apa fierbinte. A doua varianta este sa punem la fiert ceapa si radacinoasele, fara sa le calim in prealabil. Noi preferam cea de a doua varianta, este mai sanatoasa, mai simpla si mai putin mirositoare :).
Apa se pune doar cat sa acoperim legumele. Se adauga sare dupa gust si se fierb cam 20 - 30 minute sau pana cand legumele s-au inmuiat bine.
Dupa ce au fiert legumele, acestea impreuna cu ardeii copti si zeama lasata de acestia, se pun intr-un blender si se maruntesc. Se adauga zeama de la legume, nu toata odata, ca sa nu se dilueze prea tare (noua ne place mai densa) si smantana. Se omogenizeaza amestecul, dupa care se rastoarna intr-o cratita incapatoare.
Se gusta supa de sare, se asezoneaza daca mai este cazul, si se mai tine putin pe foc, cat sa dea 2 - 3 clocote, dupa care se poate servi, atat fierbinte, cat si rece.
Pentru un gust desavarsit, dupa ce o punem in farfurie, se poate picura deasupra putin ulei de masline
extravirgin sau putem adauga dupa cum preferam: busuioc sau orice alta verdeata tocata, putin cimbru proaspat, parmezan, crutoane etc.
Enjoy! :)
Mai multe retete delicioase de la Simona si Radu gasiti pe blogul lor Bucatareala 2.0
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu