Supa crema de legume


Reteta de la Rita Ilies

Fie că e vară și o supă răcoritoare ne prinde întotdeauna bine, fie că mai vrem să scăpăm de vreo două-trei kilograme, supele de legume sunt pe cât de delicioase, pe-atât de simplu de preparat.
Azi am făcut o supă mai altfel. O delicioasă supă cremă de legume cu crutoane din pâine de secară și cubulețe de sfeclă roșie coaptă.

Ingrediente:
700 ml supă limpede de pui/vită
un morcov potrivit
o rădăcină de păstârnac
două buchețele de conopidă
o ceapă roșie mică
un fir de rozmarin
sare roz de Himalaya
o sfeclă roșie mică, coaptă
crutoane din pâine de secară
un firicel de mărar pentru decor

După cum am spus și mai sus, această supă se prepară foarte ușor.
Fierbem legumele în apă fără sare. Când sunt fierte le strecurăm, le punem într-un castron, adăugăm sarea și rozmarinul și le tocăm cu ajutorul blender-ului de mână. Peste pasta obținută adăugăm supa de pui neapărat caldă și amestecăm până când totul devine o compoziție de o consistență cremoasă.
Serviți această supă cu bucățele de sfeclă roșie coaptă care poate fi un excelent înlocuitor al cărnii.
Pont: Dacă nu aveți supă de pui se poate pregăti și cu apă adăugând un cub concentrat pentru supă și o linguriță de unt, însă eu recomand varianta mai sănătoasă.
Poftă bună! :)

Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul eCulinary Rainbows

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu