Placinte cu branza


Reteta de la Camelia Bizadea 

Umplutura :

500 gr branza de vaci ,scursa bine de zer
200 gr telemea de vaca ,maruntita bine
5 oua
2 pliculete de zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita esenta de rom

1 lingurita esenta vanilie
4-5 linguri de zahar

Aluatul :
300 ml lapte
un praf de sare
1/2 pachet unt
2 linguri zahar
1 pliculet drojdie uscata
1 ou
750 gr faina

Deasupra placintei :250 ml smantana si 3 oua
Punem pe foc laptele cu zaharul ,sarea si untul .Lasam sa se incalzeasca
apoi dam de-oparte pana se topeste bine untul .,si compozitia este calduta.
Amestecam aceasta compozitie cu oul batut si apoi incorporam cu faina
amestecata cu drojdia uscata .Framantam pana obtinem un aluat ca de cozonac .
Lasam sa creasca 30-40 minute ,apoi impartim aluatul in 5 parti ,
din fiecare parte intinzandu-se cate o foaie .Pe fiecare foaie punem 5 linguri
din compozitia cu branza ,intindem uniform ,apoi rulam ca pe un sul .
Procedam cu toate partile de aluat la fel .
Punem sulurile de placinta intr-o tava in care am pus hartie de copt .
Deasupra punem 250 ml smantana amestecata bine cu 3 oua .
Dam la cuptor pentru 30-40 min ,la 180 gr .
Dupa ce s-a racit ,pudram cu zahar si portionam .

Pofta buna !

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu