Tarta cu capsuni si ciocolata alba


Reteta de la Roxana Ciobanu
Ingrediente:
Pentru aluat:
80 gr unt rece
1 ou
280 gr faina
1 lingurita praf de copt
60 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
un praf de sarePentru umplutura:
650 gr capsuni
7 linguri zahar
semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
1 lingura cu amidon
30 gr ciocolata albaMod de preparare:
Incepem cu umplutura:
Spalam capsunile, le indeparatam coditele apoi le taiem in 4-6 bucati, depinde cat sunt de mari.
Le punem intr-o cratita, presaram zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le transferam pe foc.
Amestecam in ele usor si le lasam sa fiarba 15 minute.
Dupa acest timp dam focul la mic, amidonul il dizolvam cu doua linguri de apa, il turnam peste si invartim.
Dupa 1-2 minute umplutura de va ingrosa, o tragem de pe foc si o lasam sa se raceasca.
Aluatul:
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, sarea si praful de copt.
Incorporam oul, untul rece taiat cubulete si extractul de vanilie.
Amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat nisipos.
Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, luam 3/4 din aluat si il presam cu mana in tava.
Turnam umplutura peste, o nivelam apoi presaram restul de aluat.
Ciocolata o taiem cubulete si o punem deasupra.
Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana aluatul de deasupra devine auriu.
Cand este gata, o scoatem la racorit apoi servim. Eu am taiat-o cand era calda ca prea bine mirosea si tot imi facea cu ochiul :)))

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu