Paste cu branza, verdeturi si crusta de smantana


Reteta de la Roxana Ciobanu

Ingrediente:

550 gr branza de vaci
100 gr crema de branza
150-200 gr paste (eu am folosit cochilii)
5 oua
2 cepe verzi

1/2 legatura marar verde
sare
piper
7 linguri smantana

Mod de preparare:
Punem o oala de apa cu un praf de sare pe foc.
Cand clocoteste, dam drumul pastelor si le lasam sa fiarba 8-10 minute, apoi le scurgem.
Intr-un vas amestecam branza de vaci cu crema de branza, 3 oua, sare si piper dupa gust.
Ceapa verde o spalam, o curatam si o taiem rondele, mararul il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt.
Toata verdeata o incorporam in compozitia de branza, apoi punem pastele si invartim bine.
Ungem un vas de ceramica cu putin ulei (eu am folosit unul rotund cu diametrul de 22 cm), il tapetam cu hartie de copt si turnam toata compozitia obtinuta in vas.
Cele 2 oua ramase le mixam spuma cu un praf de sare, apoi cu smantana.
Acest amestec il turnam deasupra pastelor.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana vor prinde o crusta aurie.
Cand sunt gata, le scoatem sa se racoreasca si servim!

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu