Bastonase din orez cu ton


Reteta de la Didi- Food design
Delicii din pilaful ramas si cu care nu stiti ce sa faceti http://wp.me/p3V7qA-WM

Adesea ramane neconsumat o parte din orezul gatit la abur pe care il mancam in loc de paine impreuna cu mancarurile cu sos. Acest orez ramas il puteti "recicla" si obtine niste chiftelute cu ton care mi-au placut foarte mult. Sunt foarte incantata ca am gasit cum sa il valorific intr-un preparat gustos tare.

INGREDIENTE
1 sau 1+1/2 cana cu orez la abur ramas sau nou preparat
4 linguri cascaval ras
2 oua
1 lingura pesmet
1 legatura mica de patrunjel
rozmarin cateva fire sau 1 lingurita rasa uscat si macinat
piper macinat proaspat
2 linguri ulei
1 conserva de ton
IN PLUS
pesmet pentru tavalit bastonasele
ulei pentru prajit

PREPARARE
1. Pe un castron, pune la scurs intr-o sita bucatile de ton din conserva.
2. Pune intr-un alt castron incapator orezul preparat la abur.
3. Rade cascaval si adauga-l peste orez.
4. Adauga ouale intregi
5. Aduga verdeata tocata marunt si uleiul. Omogenizeaza amestecand cu o lingura.
6. Apoi presara 1 lingura de pesmet si tonul scurs de saramura din conserva. Eu il prefer bucati, chit ca se sfarama in compozitie. Este mai gustos si de mai buna calitate.
Framanta cu mana totul. Vei obtine o compozitie usor lipicioasa.
7. Intr-o craticioara foarte mica (diametru 12-15 cm are a mea) pui mult ulei, atat cat sa acopere bine bastonasele ccand le vei praji. Incinge uleiul, pe ochiul de aragaz cekl mai mic,
la temperatura medie, probeaza cu un bob de la orez daca sfaraie, inseamna ca este suficient de incins. Reduci focul la minim.
8. In acest rastimp, pune pesmet intr-o farfurie intinsa. Formezi cu mana (eventual foarte usor umezita cu apa) bastonase din orez lungi de vreo 5-6 cm si groase de maxim
2cm.Le tavalesti pe toate partile prin pesmet.
9. Le pui pe lungul "coarnelor" unei furculite, si le scufunzi bastonasele in uleiul incins, fara ca sa fie inghesuite. Intra cam vreo 6 la o serie. Cand s-au rumenit pe o parte, le rumenesti si pe parte cealalta, se prajesc destul de repede.
10.Le scoti cu o furculita sau spumiera, intr-o farfurie cu prosop de hartie pus in doua straturi si le lasi la scurs desi nu absorb mult ulei.
Le mananci calde. Pentru ca sunt cu ton, noi le-am mancat cu un emulsie de lamaie dupa reteta pe care am postat-o la "Muschiulet marinat, sosuri si legume coapte"

Sa va fie de folos!

Mai multe retete delicioase de la Didi gasiti pe blogul ei Food design





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu