Tort cu nuca de cocos, branza si jeleu de portocale


Reteta de la Andreea Denisa

BLAT: 3 oua 4 linguri zahar 1 praf de sare esenta de vanilie 2 linguri ulei 5 linguri de faina 2 linguri amidon
1 lingura nuca de cocos jumate de plic praf de copt
Ouale , zaharul si sarea se bat bine cu mixerul( cam 10 min.).

Se adauga esenta de vanilie si uleiul.
Apoi se incorporeaza faina,nuca de cocos, amidonul,si praful de copt care au fost amestecate in prealabil.
Se da la cuptor in tava cu diametrul de 28 cm , cam 30 min la cuptorul preincalzit la foc potrivit.
Se scoate pe gratar sa se raceasca

CREMA: 400gr. crema de branza
400gr iaurt
8 linguri zahar esenta de vanilie 1 plic gelatina
400 ml frisca lichida
Se mixeaza branza, iaurtul, zaharul si esenta de vanilie.

Se prepara gelatina, se bate frisca. Gelatina se toarna peste compozitia cu branza omogenizand apoi se adauga frisca batuta ,
se amesteca bine si se pune peste blat si se da la frigider.

SIROP: 200 ml suc de portocale, 2 linguri zahar
Se pune sucul cu zaharul la fiert , pana se topeste zaharul. Se raceste si se insiropeaza blatul.
JELEU: 800 ml suc de portocale 4 linguri amidon 4 linguri zahar.
Amidonul si 100 ml de suc de portocale se pun in castron si se amesteca cu telul . Celalalt suc ramas se pune la fiert cu zaharul, cand fierbe se toarna budinca, se lasa pana se ingroasa putin, Se pune la racit pana devine caldut, apoi se toarna peste branza, se acopera cu folie transparenta si se da la frigider.
Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu