- Pt culoarea rosie:
- 1 l apa
- cojile de la 2 kg de ceapa rosie
- Pt culoarea galbena:
- 1 l apa
- 9-11 linguri de turmeric si cateva fire de sofran
- Pt culoarea violet:
- 100 gr afine proaspete
Au iesit exact asa cum am vrut! Pozele nu sunt modificate iar pentru stralucire am uns ouale cu putin ulei.
Pt
cele galbene, am pus ouale la fiert impreuna cu toate ingredientele. Am
fiert la foc f mic pt 25 de minute si apoi am lasat ouale in “vopsea”
peste noapte.
Cu
cele de culoare rosie am pus apa cu coile la fiert, pana cand apa a
capatat o culoare caramizie. Apoi am asteptat sa se raceasca putin si am
fiert ouale in “vopseaua” obtinuta, la foc mic pentru 25 de minute si
apoi le-am lasat pana cand au capatat culoarea dorita de mine. Pentru
model, am infasurat oul in 3 elastice de cauciuc.
Cele violet sunt cele mai costisitoare si asta pentru ca am folosit 100 de grame de afine proapete, pentru a vopsi doar 1 ou.
Cam asta e… am inteles ca pentru culoarea verde, puteti folosi varza rosie.
Mai multe retete delicioase de la Bubulina Gospodina gasiti pe blogul ei www.bubulinagospodina.com
Cate oua rosii si galbene au iesit din ingredientele de mai sus?
RăspundețiȘtergerearata grozav! felicitari!
RăspundețiȘtergereDar numai cu sofran nu merge ?¿
RăspundețiȘtergereouale vezi Doamne. "rosite" in foaie de ceapa rosie, nu ies rosii sub nici o forma. Nu mai vorbiti daca nu ati facut.
RăspundețiȘtergereouale vezi Doamne. "rosite" in foaie de ceapa rosie, nu ies rosii sub nici o forma. Nu mai vorbiti daca nu ati facut.
RăspundețiȘtergereouale vezi Doamne. "rosite" in foaie de ceapa rosie, nu ies rosii sub nici o forma. Nu mai vorbiti daca nu ati facut.