Cus-cus ciobanesc


Reteta de la Enyedi Sandor


3-4 cepe galbene se taie "taitei"
3-4 linguri de untura se pun in ceaun, cand se topeste se pune ceapa
se lasa pana devine "sticliu".....
In untura incinsa se pune cus-cus, cate un pumn mare de "caciula de consumator", se lasa pana prinde o culoare aurie.

5-6 crenvursti si cam 100 g de carnati afumati/persoana se taie bucati "taranesti" si se arunca peste.....
Se invarte "vartos" 4-5 minute, se sareaza/pipereaza si se pune "zama de carne sau oase" (eu pun apa si cateva cuburi de pui sau vita) si se fierbe pana se evapora apa (se mai completeaza la nevoie)
Inainte de a fi gata se poate pune usturoi, patrunjel, ardei iute, etc... si obligatoriu boia (cam multa, dupa gustul romanilor...)
Poate facem azi....ca timpu'i scurt si n'am pregatit nimic....si pun si poza
Spor la treaba!

Un comentariu:

  1. Eu ador cus-cus-ul, dar pana acum nu m -am gandit la atatea de pus in el...sigur voi incerca in curand ca prea imi lasa gura apa ! ;)

    RăspundețiȘtergere