Mancare de stevie cu legume


Reteta de la Liliana Bolbol

E inca primavara si in curte a rasarit niste stevie pe care unii mai simandicosi ar arunca-o la pasari sau pur si simplu la gunoi pentru ca strica frumusetea de gazon. Eu le-am adunat si le-am pregatit cu niste legume,este o mancare binevenita dupa excesele de la Paste si contrar unor pareri nu este amara, fiind inca tanara. In Bucovina se fac sarmale din stevie si sunt foarte bune,fierte in sos de rosii. O sa revin daca ploaia mai tine cu o reteta de sarmale daca voi mai avea productie de stevie in curte.

Ingrediente: 2-3 legaturi de stevie (http://ro.wikipedia.org/wiki/Ștevie)eu le pun cu tot cu nervuri pentru ca primavara sunt fragede si se topesc la fierbere, o canita de suc de rosii sau sos de tomate diluat cu apa, sare si piper, 2-3 rosii uscate, 2-3 sferturi de dovlecel , o ceapa mica si ulei de masline Mod de preparare:
1. Se toaca o ceapa si se pune intr-o tigaie la prajit in ulei de masline. Se rumeneste dovlecelul taiat mare cu capacul acoperit 4-5 minute, se adauga rosiile uscate. Dupa ce se rumenesc inca 5-10 minute cu o canita de apa se adauga stevia rupta cu mana sau tocata mare cu cutitul, se amesteca 2-3 minute, se adauga apoi sarea si piperul.
2. Se acopera la foc mic dupa ce se mai adauga inca o canita de apa si se lasa 10 minute la foc mic. Se adauga sosul de rosii sau pasta de tomate si se mai lasa inca 3 minute ca sa se imbine aromele si sa se uniformizeze gustul. Se verifica daca legumele sunt patrunse. Trebuie sa fie si putin sos la legume, ca atunci cand se serveste sa nu fie o mancarica uscata.
3. Se serveste calda cu paine proaspata, fiind o mancare de post, in primavara se poate gati pentru a dezintoxifica organismul dupa iarna.

Mai multe retete delicioase de la liliana gasiti pe blogul ei What's for lunch, Lily?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu