Reteta de la Liliana Bolbol
Ingrediente: 2-3 legaturi de stevie (http://ro.wikipedia.org/wiki/Ștevie)eu le pun cu tot cu nervuri pentru ca primavara sunt fragede si se topesc la fierbere, o canita de suc de rosii sau sos de tomate diluat cu apa, sare si piper, 2-3 rosii uscate, 2-3 sferturi de dovlecel , o ceapa mica si ulei de masline Mod de preparare:
1. Se toaca o ceapa si se pune intr-o tigaie la prajit in ulei de masline. Se rumeneste dovlecelul taiat mare cu capacul acoperit 4-5 minute, se adauga rosiile uscate. Dupa ce se rumenesc inca 5-10 minute cu o canita de apa se adauga stevia rupta cu mana sau tocata mare cu cutitul, se amesteca 2-3 minute, se adauga apoi sarea si piperul.
2. Se acopera la foc mic dupa ce se mai adauga inca o canita de apa si se lasa 10 minute la foc mic. Se adauga sosul de rosii sau pasta de tomate si se mai lasa inca 3 minute ca sa se imbine aromele si sa se uniformizeze gustul. Se verifica daca legumele sunt patrunse. Trebuie sa fie si putin sos la legume, ca atunci cand se serveste sa nu fie o mancarica uscata.
3. Se serveste calda cu paine proaspata, fiind o mancare de post, in primavara se poate gati pentru a dezintoxifica organismul dupa iarna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu