Reteta de la Laura Melenti
Ingrediente:
- 4 mere mari
- 500 g făină
- 250 g zahăr
- 200 ml lapte
- 5 ouă
- 150 g unt
- praf de copt
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguriţe de cardamom
- 3 linguriţe scorţişoară
Modul de preparare:
Se bat ouăle întregi şi se adaugă zahărul. Se topeşte untul la bain marie şi se amestecă cu laptele,
apoi se adaugă peste ouă, amestecând mereu. Făina cernută şi amestecată cu praful de copt se
pune peste compoziţia anterioară. Se adaugă scorţişoara şi cardamomul. Merele se taie felii şi fie
se pun în compoziţia prăjiturii, fie se pun peste aluat, sau deasupra şi dedesubt, aşa cum am făcut
eu. Se coace prăjitura la cuptor până se rumeneşte pe deasupra şi trece testul scobitorii, fără a
arde merele care sunt aşezate pe ea. Se poate servi cu frişcă, cu o cană de ceai sau de lapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu