Tarta de ciocolata


Reteta de la Mihai Tamas

Ingrediente:

Pentru blat:
150 g unt
100 g zahăr
300 g făină
2 ouă
Pentru cremă:
Ciocolată neagră 200 grame
Frișcă lichidă 400 ml
2 gălbenușuri

Mod de preparare:
Pentru a prepara blatul frecați bine cele 2 ouă cu un vârf de cuțit de sare și zahăr
Când s-a dizolvat zahărul adăugăm untul moale și amestecăm până la omogenizare.
Pe urmă încorporăm făina.
Amestecăm până aluatul începe să se lege și formăm o bilă.

Întindem aluatul în forma pentru tartă pe care am tapetat-o cu hârtie de copt sau unt. Împungem fundul tartei cu ajutorul unei furculițe pentru a nu se umfla. Băgăm aluatul la frigider pentru aproximativ 30 minute.

Între timp ne apucăm de cremă. Punem frișca lichidă într-o oală cu fund gros împreună cu ciocolata mărunțită și amestecăm încontinu până se topește ciocolata. Când ciocolata e topită luăm oala de pe foc, lăsăm să se răcească puțin și adăugăm cele 2 gălbenușuri amestecând bine.

Scoatem aluatul de la rece, o introducem la cuptor pentru aproximativ 15 minute până prinde o culoare aurie. Scoatem aluatul din cuptor, turnăm compoziția de ciocolată și o introducem iar la cuptor pentru încă 15 minute la 180 grade.

O lăsăm la rece pentru 2-3 ore.
Poftă bună și spor la gătit!

Mai multe retete de la Mihai gasiti aici: http://bucatarul.andanapan.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu