Fursecuri umplute cu gem de prune


Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda    

O bunătate, neapărat să le încercaţi şi voi!
Ingrediente: (aprox 30 bucăţi)
250 g unt (sau margarină dacă ţineţi post)
150 g zahăr pudră
3 linguriţe esenţă de vanilie Dr Qetker
coajă de la o lămâie
400 g făină
un praf sare
Umplutura:
500 g gem (de prune am folosit noi)
250 gr nuci prăjite şi măcinate

zahăr pudră pentru pudrat ( noi am folosit varianta cu vanilie de la Dr Qetker)

1.Mixaţi bine untul cu zahărul pudră, până devine o cremă spumoasă, apoi adăugaţi esenţa de vanilie, coajă de lămâie şi treptat făina si sarea. Frământaţi bine, va rezulta un aluat mai moale şi cu o consistenţă lipicioasă.Lăsaţi aluatul format la temperatura camerei pentru 30 minute.
2.Pe masa de lucru întindeţi fâşii de aluat cam de 10-12 cm lăţime şi 25-30 cm lungime, şi adăugaţi umplutură.
3.Rulaţi-le, apoi tăiaţi bucăţi cam de 3-4 cm lungime şi aşezaţi-le într-o tavă pe hârtie de copt. Daţi tava la cuptor (preîncălzit la 160 grade) pentru 30-35 minute.
Pudraţi-le cu zahăr pudră cât sunt calde. Se păstrează într-o cutie metalică cu capac.

Mai multe retete delicioase de la Georgiana si Iolanda gasiti pe blogul Sisters Kitchen   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu