Tort Pădurea Neagra (Schwarzwalder Kirschtorte)


Reteta de la Anca Corduban   
 
Un tort ușurel, nu foarte greu de făcut și foarte bun la gust. Rețeta este de la o pensiune din Lenzkirch, o mică localitate din zona montană Pădurea Neagră.

Ce ne trebuie

Blatul 1 (de biscuit)

120 g făină de grâu, jumătate de lingurită de praf de copt, 2 linguri de zahăr, 1 lingurită extract de vanilie sau zahăr cu vanilie, 60 g unt, 1 albuș

Blatul 2 (cu cacao)

6 gălbenușuri, 3 linguri de apă călduță, 200 g zahăr, 1 linguriță extract de vanilie (zahăr cu vanilie), 6 albușuri, 150 g făină de grâu, 60 g amidon de porumb, 2 lingurițe praf de copt, 50 g cacao

Umplutura de vișine

250 g vișine din vișinată (compot), fără sâmburi, 250 g zeamă de compot de vișine, 30 g zahăr, 3 linguri de amidon

Frișca

1 kg smântână de frișcă, zahăr după gust, eventual întăritor de frișcă

Vișinată pentru însiropat foile (dacă e prea tare, se mai adaugă în vișinată apă cu zahăr, după gust)

Cum se fabrică

Blatul 1

Se frământă rapid toate ingredientele până se obține un aluat potrivit de moale, care se ține la frigider 20 minute. Se preîncălzește cuptorul, se intinde o foaie rotundă (cât tava de copt) care se coace la foc potrivit (aproximativ 10-15 minute). Se lasă la răcit.

Blatul 2

Ouăle se bat cu apa călduță, se adaugă 125 g zahăr și vanilia și se mixează energic 5 minute.

Albușurile se bat spumă tare, apoi se adaugă restul de zahăr și se mai bate 1 minut. Se toarnă această compoziție peste gălbenușuri.

Se amestecă făina, amidonul, cacaua și praful de copt apoi se încorporează încet în amestecul de ouă. Se coace la foc potrivit, în aceeași tavă rotundă ca pentru primul blat, timp de aproximativ 30 minute, în cuptorul preîncălzit. Se poate verifica cu scobitoarea.

Se lasă la răcit. Când e complet rece se taie astfel încât să se obțină trei foi.

Umplutura de vișine

Se desface amidonul cu două linguri de compot, apoi se adaugă restul compotului și zahărul și se pune la fiert până se încheagă ca o cremă.

Frișca se bate, se adaugă zahărul și întăritorul și se mai bate 1 minut.

Asamblarea tortului

Toate foile se însiropează temeinic cu vișinată (botezată sau nu).

Blat de biscuit, umplutura de vișine, vișine distribuite in mod egal (mai mult de jumătate din cantitate), blat cacao, vișine (jumătate din ce a rămas), frișcă, blat cacao, restul de vișine, frișcă, blat cacao, frișcă

Se ornează cu vișine și ciocolată rasă.

Poftă bună!

Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu