Reteta de la Anca Corduban
Ce ne trebuie
1 portocală
150 g unt la temperatura camerei
150 g zahăr
120 g făină
2 ouă
jumătate linguriță praf de copt
1 lingură lichior de portocale
Ornat
2 portocale, 100 g zahăr, 20 g unt, 2 linguri apă
Cum se fabrică
Se rade și se stoarce portocala. Untul și zahărul se freacă spumă, apoi se adaugă sucul de portocală, lichiorul și ouăle pe rând. Se mixează bine. Făina se amestecă cu praf de copt și coajă rasă de portocală și se adaugă la compoziție. Se mixează până face bule. Se toarnă aluatul în formele de brioșe, umplându-se pe jumătate. Se coc la foc potrivit până trec testul scobitorii, apoi se lasă la răcit.
Cele 2 portocale se taie mărunt și se fierb într-o cratiță împreună cu zahărul, apa și untul până se caramelizează zahărul și se moaie coaja fructelor (lichidul trebuie sa scadă ca la o dulceață mai legată).
Se toarnă câte puțin peste fiecare brioșă. Se mănâncă când se răcește și glazura.
Poftă bună!
Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu