Reteta de la Dana Szocs
Am folosit:
8 oua
400 gr ciocolata
2 linguri cacao
330 gr unt
450 gr zahar
3 plicuri zahar vanilat
4 linguri faina
400 gr biscuiti oreo
Ciocolata trebuie rasa pe razatoarea mare,sau daca aveti o puteti da prin blender,eu asa am facut pt a o marunti.
Intr-o craticioara punem untul la topit si cand este topit complet,punem peste el ciocolata maruntita,cacao si amestecam pana cand se omogenizeaza si obtinem o crema fina.
Intr-un castron batem bine cu mixerul ouale,pana cand fac spuma,apoi punem in 2 transe zaharul amestecand bine de tot cu mixerul,pentru a aera ouale.Nefolosind praf de copt la aceasta reteta este nevoie ca ouale sa fie bine batute si sa fie aerate.Dupa ce zaharul s-a topit,adaugam peste oua crema de ciocolata cu unt,aceasta o turnam usor pe marginea castronului pentru a nu strica bulele de aer ale oualor,adaugam apoi si faina si amestecam usor de jos in sus cu o spatula.
Jumatate din cantitatea de biscuiti i-am rupt bucati si i-am incorporat in aluat,cealalta jumatate i-am pus deasupra dupa ce am pus aluatul in tava.
Am dat prajitura la cuptor pentru aproximativ 40 min,dar e in functie de ce cuptor aveti,asa ca e mai bine sa verificati cu scobitoarea daca e coapta prajitura sau nu.Optional se poate presara cu zahar pudra…eu insa, nu am facut asa.
Cantitatile folosite de mine in aceasta reteta sunt pentru o tava mare,asa ca daca aveti o tava normala,puteti injumatati toate cantitatile.
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu