Lamingtons - Prajitura tavalita


Reteta de la Alina Vicu

Ingrediente:
Blat:
5 oua mari (L)
3/4 cana zahar tos (165 g)
1 cana faina (150 g)
4 lg ulei floarea soarelui
1 lgt esenta de vanilie (homemade)
3 lgt pudra de pomelo (optional)
un praf de sare
Glazura:
1 cana zahar (200 g)
80 ml apa plata
3-4 lg cacao
4 lg ulei de palmier/unt
Decor
100 g fulgi nuca de cocos

Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Mixam galbenusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum. Adaugam apoi uleiul si mixam un minut.


4. Separat batem albusurile spuma cu praful de sare.

5. Adaugam restul de zahar peste albusuri si mixam pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.
6. Amestecam galbenusurile batute cu albusurile spuma, cu ajutorul unei spatule/linguri de lemn prin miscari circulare, de sus in jos.

7. Cernem faina in compozitie in doua transe si o incorporam tot cu ajutorul spatulei. Adaugam esenta de vanilie si pudra de pomelo si inglobam totul cu grija.

8. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-40 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt.
9. Scoatem blatul, il lasam sa se raceasca complet apoi il taiem dupa preferinta.

10. Pentru glazura punem apa impreuna cu zaharul si cu cacaoa intr-o cratita la foc mic, lasam sa fiarba 5 minute amestecand din cand in cand. Oprim focul si adaugam uleiul sau untul, amestecam si lasam sa se racoreasca putin.
11. Bagam fiecare prajiturica in glazura calda, astfel incat sa o glazuram pe fiecare parte, apoi o dam prin nuca de cocos.

Pofta buna!
Nota!
Puteti inlocui pudra de pomelo cu coaja de portocale sau cu ceva ce va e pe plac.
Puteti da prajiturile prin nuca macinata, bombonele colorate sau orice altceva va mai trece prin cap. :)
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Un comentariu:

  1. Ar fi bine sa dati rapid bucatile prin glazura, pentru ca se imbiba foarte repede, si devin fleoscaite...

    Eu la glazura folosesc si esenta de rom....

    RăspundețiȘtergere