Oua romanesti


Reteta de la Bubulina Gospodina 



Ingrediente:
oua proaspete
apa
sare
piper
busuioc (optional)

Reteta asta nu e chiar atat de usoara dar daca urmati acesti pasi sigur o sa va iasa si voua. Am vazut ca sunt persoane care folosesc otet pentru ca albusul sa se inchege. Daca faceti asa cum va zic eu, nu e nevoie de otet.

Intr-o cratita puneti apa la fiert. Aveti grija sa puneti destula apa, ca ouale sa fie complet acoperite. Eu am pus apa cam de 10 cm. Spargeti oul intr-o spumiera. Albusul care este mai apos o sa treaca prin gaurile spumierei dar exact asta e si ideea. Oricum albusul ala o sa se imprastie, deci nu avem nevoie de el.

Inainte de a incepe sa fiarba, atunci cand apa incepe sa faca bule mici, miscorati focul si cu un tel amestecati bine, in sensul acelor de ceasornic, astfel incat in mijloc sa formati un vartej.

Puneti repede oul in vartej si astfel, apa invarte oul si albusul acopera uniform galbenusul.

Lasati la foc mediu timp de 3-5 minute maxim si apoi scoateti oul cu o spumiera. Il puneti pe un prosop curat, sa se scurga apa.

Il asezati pe o felie de paine prajita, puneti putina sare, piper si optional niste busuioc proaspat. Alaturi puteti pune o rosie si branza.

Delicios!
Mai multe retete delicioase de la Bubulina Gospodina gasiti pe blogul ei www.bubulinagospodina.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu