Simplu si rapid!
Ingrediente:
600 g cartofi fierti
1 morcov mare fiert
140 g castraveti marinati
100 g ghebe marinate (optional)
100 g gogosar din otet
1 lgt cu varf patrunjel uscat
1 ceapa medie
150-200 g maioneza
1/4 lgt sare
Cum procedam:
1. Decojim cartofii fierti si morcovul.
2. Dam prin razatoarea cu gauri mari cartofii, morcovul si castravetii.
3. Tocam ghebele si le adaugam in compozitie.
4. Turnam maioneza (eu o obtin prin aceasta metoda)
, asezonam cu sare si amestecam.
5. Taiem cuburi gogosarii, iar ceapa o tocam marunt. Le adaugam in compozitie si amestecam bine.
Nota!
1. Daca doriti sa fie mai dietetica, puteti folosi doar o lingura de maioneza amestecata cu iaurt degresat.
2. Puteti foarte bine sa folositi patrunjel verde (1/2 legatura), ii da prospetime salatei.
3. In locul ghebelor puteti folosi mazare.
4. Cartofii si morcovul au fost fierti in coaja.
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu