Reteta de la Camy-Maria Re.
800 gr faina alba1ou de gaina + 2 oua de prepelita
o lingura unt
4 linguri de ulei
25 gr drojdie proaspata
lapte caldut pentru framantat
4 linguri cu varf zahar
1/4 lingurita sare
coaja de lamaie ,limeta si portocala
ulei pentru prajit
Preparare
Se dizolva drojdia si zaharul in lapte caldut se pune in mijlocul unui castron in care am pus
faina. Se lasa la loc cald sa dospeasca maiaua .
2. Cand maiaua a crescut adaugam toate oualele , untul , uleiul ,apoi se rade coaja de lamaie,
limeta si portocala si la final se presara sarea. Aluatul astfel obtinut se framanta cu lapte caldut si
se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
3. Cand aluatul e crescut, il scoatem din castron si-l punem pe masa unde am pus un pic de ulei .Se intinde o foaie groasa de un deget (cca 1 cm).
4. Se decupeaza gogosile cu un pahar cu gura subtire si le umplem cu gem de portocale cu nuca sau
cu dulceata de gutui , putem taia foaia si dreptunghi pentru umplere .
5. Intr-o cratita incingem ulei si prajim gogosile pe ambele parti pana sunt frumos rumenite.
6. Scoateti gogosile cu o paleta cu gauri pe servetele de bucatarie, sa se absoarba excesul de
grasime.
7. Serviti gogosile presarate cu zahar pudra vanilat sau zahar pudra cu scortisoara.
Sunt bune caldute sau reci.
Sa aveti pofta !
6. Scoateti gogosile cu o paleta cu gauri pe servetele de bucatarie, sa se absoarba excesul de
grasime.
7. Serviti gogosile presarate cu zahar pudra vanilat sau zahar pudra cu scortisoara.
Sunt bune caldute sau reci.
Sa aveti pofta !
Mai multe retete delicioase de la Camy-Maria Re., gasiti pe blogul ei La Camy in bucatarie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu