Reteta de la Mihaela Amalia
Ingrediente
1 fir de praz
1 dovlecel
300 g ciuperci
1 ardei gras
1 cescuta cu sos de rosii
cimbru
ulei
PENTRU ALUAT
250 g faina
100 g margarina
1 lingurita cu bicarbonat
1 lingurita cu otet
200 ml apa, sare
Mod de preparare
1: Framanta margarina taiata cubulete cu bicarbonatul stins in otet, un praf de sare, apa calduta si faina proaspat cernuta. Acopera cu un servet si lasa sa creasca timp de o ora.
2: Caleste prazul. Adauga ciupercile, dovlecelul si ardeiul cubulete. Lasa sa se inabuse si adauga jumatate din cescuta cu sos de rosii.
3: Intinde o foaie din trei sferturi de aluat si asaz-o intr-o tava unsa cu ulei. Pune amestecul de legume si toarna sosul ramas. Intinde si restul de aluat si taie fasii late de 1 cm. Asaza-le peste legume in asa fel incat sa obtii un gratar.
4: Presara deasupra tartei cu legume putin cimbru si coace 45 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu