Cartofi "ducesă" - Pommes de terre duchesse


Reteta de la Laura Melenti

Cartofii "ducesă" sunt o garnitură clasică franţuzească, ce constă într-un piure fără lapte,
îmbunătăţit cu ouă, unt, nucşoară, smântână şi uneori caşcaval, care nu e în reţeta clasică, dar
care face diferenţa. Cu ajutorul unui poş de patiserie, din acest piure se formează "bezele", care
se rumenesc la cuptor.

Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 3 gălbenuşuri
- 100 g unt
- 200 g smântână
- sare
- nucşoară
- caşcaval ras (opţional)

1. Se curăţă cartofii şi se pun la fiert în apă cu sare (ca pentru piure).
2. După ce cartofii s-au fiert, aceştia se zdrobesc, adăugând untul, smântâna, gălbenuşurile şi
dacă e nevoie şi puţin din apa în care au fiert, pentru a fluidiza compoziţia. Aceasta este reţeta
clasică, însă eu am adăugat şi caşcaval ras. Se condimentează cu sare şi nucşoară.
3. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Cu ajutorul unui poş se formează grâmâjoare, direct pe
hârtie, asemănătoare bezelelor.
4. Se introduc în cuptorul preîncălzit până se rumenesc (aprox 10 min).

Mai multe retete delicioase de la laura gasiti pe blogul ei Transylvanian Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu