Cornulete fragede cu dulceata si nuca


Reteta de la Ioana Lingurar

Ingediente: 
1kg.faina,4 linguri untura,1 smantana mica,1 cana zahar, 2 zahar vanilinat,1 esenta vanilie,3 oua,200ml.lapte, o drojdie mica ,un praf de sare.

Pentru umplutura: dulceata si nuca macinata. 

Mod de preparare: drojdia cu putin lapte , o lingura de zahar si 2 linguri faina se amesteca si se lasa putin la dospit. Intr-un vas mare cernem faina , adaugam untura,smantana,zaharul,zaharul vanilinat, esenta,ouale sare si drojdia , apoi incepem sa framantam adaugand cate putin din lapte( la acest aluat nu e nevoie de mult lapte pentru ca contine untura), se framanta aluatul bine pana se obtine un aluat bun de lucrat( daca e nevoie mai adaugati faina),apai se pune la frigider macar 20 de min. Pe masa de lucru se presara faina si luam putin aluat pe care il intindem cu sucitoarea in foaie subtire , apoi se taie in triunghiuri (ca si la pizza), se pune pe fiecare triunghi de aluat o lingurita de dulceata amestecata cu nuca macinata apoi se ruleaza cornuletele si se pun in tava de copt in care am pus hartie de copt, cornuletele se ung deasupra cu ou batut si se pun in cuptorul incins pana se rumenesc. Se procedeaza la fel cu aluatul pana se termina, la umplutura se poate folosi si rahat . Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu