Cupcakes cu nuca si topping de vanilie


Reteta de la Valentina Gheta
 Ingrediente
  • 275 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 325 g unt
  • 250 ml lapte batut
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g nuca

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu praf de copt si putina sare. 125 g unt se bat spuma cu 150 g zahar si zahar vanilat. Se adauga oul si laptele batut.
La sfarsit se adauga amestecul de faina.
Nuca se prajeste si se taie marunt, dupa care se adauga in aluat.
Se pregatesc formele de muffins tapetate cu hartie de copt. 
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru aprox. 20 minute.
Pentru topping se pune laptele la fiert, se adauga zaharul pudra si praful de budinca. Se fierbe pana se ingroasa si se pune la racit.
200 g de unt se bat spuma si se adauga cate o lingura de budinca.
Se orneaza fiecare cupcake cu crema si bomboane de zahar.

Mai multe retete delicioase de la Valentina gasiti pe blogul ei Cup&CakeTm







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu