Ruladă de spanac cu brânză


Reteta de la Rita Ilies

Despre spanac știți, cu siguranță, că are un conținut mare de fier. Conținut care este de fapt unul moderat. :) Este totuși bogat în substanțe nutritive, o ceașcă cu spanac oferind aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina A care ajută la menținerea sănătății pielii și a umidității acesteia, luptând împotriva Psoriazisului, acneei și a ridurilor. Mai mult decât atât, spanacul oferă 15% din necesarul zilnic de vitamina C, acid folic, fibre, calciu și vitamina K responsabilă de producerea de proteine ce previn formarea calciului în țesuturi și care ajută la coagularea sângelui. O cană cu spanac pe zi luptă, de asemenea, împotriva declanșării aterosclerozei, bolilor cardiovasculare și accidentelor vasculare cerebrale.
Sper că v-am fost de folos cu aceste informații. Iar acum să trecem la rețetă:

Ingrediente pentru aluat:
450 g spanac ( eu am folosit congelat, dar bine scurs de apă )
3 ouă
250 g făină cernută
4 linguri cu smântână
o linguriță cu bicarbonat și una cu praf de copt
sare și piper după gust

Într-un castron am mixat la viteză mare albușurile celor 3 ouă cu un praf de sare. În alt castron am mixat spanacul împreună cu gălbenușurile și făina. Când s-au omogenizat am adăugat smântâna și condimentele. Cu o spatulă din silicon am încorporat spuma din albușuri în compoziția cu spanac. Ingredientele de crescut le-am adăugat la urmă.
Într-o tavă de 30/40, tapetată cu hârtie de copt am turnat compoziția obținută. Am copt-o timp de 15 minute la 180 de grade în cuptorul încins.
Proaspăt scoasă din cuptor, am rulat-o într-un prosop umed și am lăsat-o să se răcească pentru a-și păstra forma.

Ingrediente pentru umplutură:
100 g unt moale
300 g brânză de vaci ( nu uscată )
câteva măsline verzi fără sâmburi
jumătate dintr-un ardei gras roșu
două linguri cu smântână ( de preferat smântâna de la țară deoarece este mai cremoasă )
sare după gust

Am mixat brânza împreună cu sarea până a devenit omogenă. Am adăugat untul moale ( la temperatura camerei ), smântâna și am continuat să mixez până când am obținut o cremă fină din brânză. La final am completat gustul cu ardeiul și măslinele tăiate cubulețe.
Între timp, blatul s-a răcit și a luat forma ideală pentru a-l umple. Odată pregătită rulada, am înfășurat-o în folie din plastic ți am ținut-o vreo oră în frigider.

Poftă bună!
Pont 1:
Puteți adăuga mărar tocat în umplutura din brânză. Eu am uitat. :)

Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul eCulinary Rainbows

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu