Tort de dovleac


Reteta de la Luiza Popa 

Este unul din cele mai bune torture gustate vreodata de mine si pe deasupra si sanatos. L-am mincat fara sa ma simt vinovata ca maninc dulce avind in vedere ca tin la silueta .


Ingredientele sunt urmatoare :
130gr Faina de coconut
1 Lingurita de sare de mare
2 Lingurite de scortisoara
1 Lingurita de parf de copt
10 Oua mari organice
1 Lingurita vanilie de extract
340gr Sirop de artar or Miere
340gr Ulei de Coconut
227gr Puree de dovleac

Pentru imbracare tort.

2 – 3 Pachete de Philadelphia Cream de brinza ( se poate folosi orice fel de crema de brinza si low fat daca doriti) 227.00gr /pachet
85 gr Sirop de Artar sau Miere
60-70gr Nuci de care doriti (eu am folosit Nuci Pecans) pt ornament si gust bineinteles.

Mod de preparare :

Se amesteca faina de coconut cu ligurita de sare ,cu scortisoara si lingurita de praf de copt. Se pune deoparte.
Intr-un alt vas se adauga oule si se bat pina devin pufoase ca si consistenta (cam 10-12min dupa caz),dupa care adaugam uleiul de coconut ,siropul de artar /miere ,vanilia si pureul de dovleac si se amesteca bine de tot.
Odata amestecate bine toate ingredientele ude (adica oule ) adaugam usor faina de coconut cu restul si se amesteca bine sa nu avem cocoloase.
Se pune in tava rotunda de preferat si de da la cuptor la 170.00celsius pt 35-45min depinde de cuptorul fiecaruia.
Pt imbrcare tort : Se amesteca bine crema de brinza cu siropul de artar sau miere . Daca va place mai dulce ,mai adaugati.
Se orneaza tortul cu crema de brinza si cu pecans pe deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu