Tarta cu mere, gutui sau dovleac


Reteta de la  Adela Butu

1. Blat:
- 225g faina
- 100g unt
- 2 linguri zahar vanilat (eu am pus simplu)
- 1 ou
-1 lingura apa rece
- 1 praf de sare

2. Pentru umplutura:
-1 kg mere
- 250g zahar
- scortisoara macinata

Mod de preparare:
1. Ingredientele de la pct 1 se amesteca si apoi se framanta intr-un bol pana rezulta un aluat elastic care nu se lipeste. Apoi se inveleste in folie si se lasa la frigider 30 min
Dupa 30 min se intinde o foaie, se pune pe o tava rotunda si se taie excesul de pe margine (cu acest exces se orneaza la sfarsit tarta).
Eu am pus in acest blat si scortisoara (e optional)

2. Merele se spala, se taie cuburi si se calesc cu zaharul & scortisoara pana scade zeama se devine o pasta. Se lasa la racit si se pune peste aluat. Apoi se rade deasupra prin ochiurile mari de la razatoare aluatul ramas si se da la copt ptr 30-40 min pana se rumeneste putin la suprafata.
Pofta buna!

Prima fotografie este tarta cu mere, cea de-a doua cu gutui.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu