Tort de ciocolata (3)


Reteta de la Ramona Maria Dinu

Ingrediente:
Blat: 6 oua, 200gr zahar,30 ml apa,30 ml ulei, 20g cacao, 8 linguri faina, 1 praf de copt.
Crema: 300 ml frisca lichida, 500 gr ciocolata, 100 gr zahar, esenta de rom.
Sirop: 400 ml apa, 200 gr zahar, 2 plicuri capuccino de ciocolata, 1 fiola esenta de rom.
Glazura: 200 gr ciocolata, 150 ml frisca lichida, 50 gr unt.

Mod preparare:
Blat: Se separa galbenusul de albus. In recipientul unde sunt galbenusurile se pune apa, uleiul si o parte din zahar.. Se bate albusul spuma cu cealalta parte din zahar. Galbenusurile se mixeaza bine si apoi se amesteca cu albusurile. Se pune faina, cacao si praful de copt. Se amesteca lejer. Se pune compozitia in tava care ulterior a fost tapetata cu ulei si faina. Se da la cuptor 40 min. Se face testul cu scobitoarea.
Crema: Intr-o cratita se pune ciocolata rupta in bucatele, se amesteca cu frisca lichida si zaharul. Aceasta se pune la bain-marie. Se ia de pe foc dupa ce s-a topit ciocolata si s-a format o crema. Se pune la frigider 30 de min. Se mixeaza pana se intareste si se pune esenta de rom.
Siropul: Se pun 400 ml de apa cu 200 gr de zahar la fiert. Se adauga capuccino de ciocolata. Dupa ce s-a racit adaugam esenta de rom.

Glazura: Frisca cu ciocolata si untul se pun pe foc si se lasa pana la punctul de fierbere. Se lasa la racit.
Asamblare tort:

Se taie blatul de tort sau de prajitura in trei. Se insiropeaza prima parte de blat, se intinde crema. Se insiropeaza a doua parte si se intinde crema si apoi se insiropeaza a treia parte de blat (pe dos). Se da la rece. Dupa ce se scoate blatul din frigider se pune glazura deasupra si se da iar la rece. Se decoreaza dupa imaginatie cu ce vrem noi.
Pofta buna si spor la treaba.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu