Spaghete cu midii


Reteta de la Dana Szocs



Aveam pofta de altceva decat pui sau porc asa ca daca am si gasit niste midii mari si frumoase am zis sa profit si sa creez o masa usoara dar gustoasa pentru cei dragi mie.

Am folosit:

1,5 kg midii
1 morcov
2 catei usturoi
50 ml vin alb
200 ml smantana
ulei de susan,sos worchester,sos tabasco
spaghete

Am spalat bine de tot midiile,intr-un ceaun am pus putin ulei de masline,usturoiul tocat marunt,l-am lasat putin sa isi elibereze aroma,apoi am adaugat midiile,vinul,am pus capacul si le-am lasat asa cred ca nu mai mult de 5 minute,pana cand toate s-au deschis.

Intr-o oala am pus apa cu sare la foc si cand a dat in clocot am pus spaghetele si morcovul taiat fasii subtiri.Am fiert conform indicatiilor de pe ambalajul pastelor,apoi am scurs,am clatit pastele cu apa rece si am pus peste ele putin ulei de susan.

Midiile le-am curatat de cochilie/carapace ,am lasat doar cateva in carapace pentru decor,restul le-am amestecat cu pastele.

In zeama care s-a format de la midii,dupa ce am lasat-o sa scada putin am adaugat smantana,sosul worchester,sos tabasco si astfel am facut si un sos bun pentru pastele mele.

O mancare rapida dar si extrem de usoara pe care cu drag v-o recomand.

Pofta mare!


Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Un comentariu:

  1. Buna idee, eu am la congelator midii si cred ca astazi le vine randu lor,,,,mersi de reteta, arata super !,,,,s-aveti pofta buna !!!!! ;)

    RăspundețiȘtergere