Pastrama de vita


Reteta de la Alina Vicu


Ingrediente:

600 g muschi de vitel (curatat de pielita)
1 lg zahar brun pudra
1/2 lgt piper cayenne
1/2 lgt piper negru
1 lgt sare
1 lgt boia dulce
1/2 lgt ienibahar macinat
40 g usturoi (1/2 catel de usturoi)
.............
500 ml bere bruna


Cum procedam:
1. Preparam un amestec din ingredientele uscate.
2. Muschiul de vitel curatat de pielite il intepam din loc in loc cu cutitul apoi il invelim in condimente. Il punem intr-un vas, il acoperim cu folie alimentara si il bagam in frigider pentru 24 ore.
3. Punem muschiuletul pe un gratar intr-o tava, turnam berea si punem deasupra un "capac" din hartie de copt.
4. Introducem in cuptorul preincalzit la 180-190°C pentru 2-3 ore.
5. Dupa ce s-a gatit il lasam la racit la temperatura camerei, apoi il putem depozita daca mai avem ce :)) in frigider.

Nota!
Pentru a-i da o forma frumoasa puteti sa il legati cu ata alimentara inainte de a-l baga in cuptor.
Daca aveti afumatoare, il puteti afuma.
Puteti folosi si alt tip de carne.

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu