Crema de mascarpone si ciocolata



Reteta de la Alina Vicu

Crema de mascarpone si ciocolata


Ingrediente
200 g ciocolata amaruie (50% cacao)
200 g smantana pentru frisca
3 galbenusuri (2 galbenusuri mari si 1 mediu)
250 g mascarpone


Cum procedam:
1. Intr-un vas non-aderent punem 150 ml frisca lichida la infierbantat, avand grija sa nu dea in fiert.
2. Oprim focul, adaugam ciocolata rupta, lasam 1-2 min asa apoi invartim cu o lingura pana cand ciocolata se topeste complet.
3. Omogenizam galbenusurile si le turnam in compozitia fierbinte amestecand continuu. Lasam compozitia sa se racoreasca complet.
4. Mixam mascarponele cu 50 g frisca lichida, iar apoi incorporam totul in compozitia cu ciocolata.

5. Introducem crema la frigider pentru cateva ore (cel putin 4).
Puteti sa o serviti simpla sau sa o folositi la prajituri si torturi.

Nota!
Folositi ciocolata de calitate.
Daca nu sunteti fan ciocolata amaruie puteti folosi ciocolata cu lapte.

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu