Chiffon Cake cu hibiscus




Reteta de la Elena Raicu
Ingrediente:
6 ouă
160 g zahăr pudră
200 g făină pentru prăjituri
2 linguriţe praf de copt
puţină sare
4 linguri pudră de hibiscus
100 ml ulei
150 ml apă

Amestecăm şi cernem făina, praful de copt şi sarea.
Separăm gălbenuşurile de albuşuri, continuând deocamdată cu gălbenuşurile. Pe acestea le batem bine cu 80 g zahăr, pe care îl adăugăm în trei rânduri, folosind un tel (nu mixerul).
Adăugăm puţin câte puţin uleiul, amestecând mereu până se încorporează bine. La fel procedăm şi cu apa.
Adăugăm compoziţia de gălbenuşuri peste amestecul de făină şi amestecăm până obţinem un aluat omogen.
Adăugăm pudra de hibiscus şi amestecăm.
Separat batem albuşurile spumă, folosind un mixer. Adăugăm treptat restul de zahăr (80 g) şi batem bine.
Încorporăm bezeaua în aluat, în trei etape, amestecând uşor cu o spatulă.
Turnăm compoziţia într-o tavă cu gaură la mijloc (de circa 25 cm) fără să o ungem. Lovim uşor tava de blatul mesei pentru a elimina bulele de aer din aluat.
Punem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 170º pentru circa 45-50 minute sau până suprafaţa devine aurie şi scobitoarea iese curată.
Scoatem tava din cuptor şi o răsturnăm pe un grătar sau un platou.
Doar când prăjitura s-a răcit complet, scoatem forma.
Putem să o pudrăm cu zahăr sau o servim simplă.

Poftă bună!
Mai multe retete delicioase de la Elena gasiti pe blogul ei AT E.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu