Tort Mousse


Reteta de la Angela Lapadat 

 Ingrediente blat: 

- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 3 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura cacao
- ½ fiola esenta rom

Ingrediente mousse ciocolata alba:

- 250 gr ciocolata alba
- 125 ml smantana pentru frisca
- 2 foi gelatina
- 275 ml frisca

Ingrediente mousse ciocolata cu lapte:

- 200 gr ciocolata cu lapte
- 125 ml smantana pentru frisca
- 1 foaie gelatina
- 175 ml frisca

Ingrediente mousse ciocolata neagra:

- 200 gr ciocolata neagra
- 125 ml smantana pentru frisca
- 1 foaie gelatina
- 125 ml frisca
Ingrediente sirop:

- 50 gr zahar
- 50 ml apa
- ½ fiola esenta rom


Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare si cu cele 3 linguri de zahar. Separat mixam galbenusurile cu uleiul si romul. Turnam aceasta compozitie peste albusuri si omogenizam foarte usor cu o spatula. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.
Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il insiropam cu siropul (racit) obtinut astfel: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop. La sfarsit adaugam romul.
Cremele se fac identic, difera doar ciocolata (alba/cu lapte/neagra) si anume: se incalzeste smantana pentru frisca (nu lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere). Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Intre timp punem foile de gelatina la topit pe baie de aburi. Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Batem frisca tare si incorporam treptat in ciocolata.
Mai intai intindem mousse-ul cu ciocolata alba, lasam la rece pana pregatim mousse-ul cu ciocolata cu lapte, intindem si aceasta crema, dam din nou la rece, iar la final punem mousse-ul cu ciocolata neagra.
Decoram cu fulgi mari de ciocolata alba si neagra si dam din nou la rece.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Angela gasiti pe blogul Delicious Flavours 



6 comentarii:

  1. arata super...cred ca este delicios, bravooo

    RăspundețiȘtergere
  2. buna, as avea o intrebare, nu pot folosi gelatina granule in loc de foi de gelatina?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cate grame de gelatina inseamna 1 foaie de gelatina? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. aceeasi intrebare, spuneti ce fel de gelatina flosim, caci trebuie neaparat de incercat, arata delicios. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Cate grame de gelatina inseamna 1 foaie de gelatina? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere