Tort cu portocale si clatite


Retetea de la Delia Dogan


 Ingrediente:

8 portocale mari (curatate si desfacute felii)
4 cutii de smantata 25%
6 clatite (reteta normala, doar un pic mai groase ca cele obisnuite)
200 gr. caramele (preferabil romanesti)
50gr. nuci (pentru ornat)
3 plicuri intaritor de frisca
4 linguri de zahar

Mod de preparare:

Se pun cutiile de smantana intr-un bol, se adauga cele 4 linguri de zahar, intaritorul de frisca se amesteca cu mixerul. In mai putin de 2 minute obtinem frisca :). Se pune la frigider, dar inainte de asta punem 2 linguri de frisca in vasul in care dorim sa topim caramelele. Apoi adaugam caramelele si le punem la foc mic, pana se topesc. Lasam sa se raceasca putin, pana atunci facem clatitele.

Pe un platou punem prima foaie de clatite, apoi un strat de frisca si unul de portocale.Si repetam procedura pana la ultima foaie de clatita,pe care adaugam doar portocalele, nucile, pentru decoratie, si la sfarsit turnam caramelele.


Simplu si bun! :)poate chiar foarte bun!!!

Pe Delia o gasiti si pe blogu Decor8 in your style






3 comentarii:

  1. chiar se folosesc 4 cutii de smantana....ce gramaj?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da se folosesc 4 cutii, si crede-ma ca merita! De preferat smantana cu 25% grasime, eu le folosesc pe cele de la mili, au 200 gr. cutia;)

    Scuze de raspunsul intarziat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da se folosesc, si merita! :) eu le folosesc pe cele de la mili cu 200 gr cutia.

    RăspundețiȘtergere